Over ons

Ons team

Achter jouw drukwerk schuilt een hecht, gezellig en vierkoppig team – vijfkoppig, als je Pax meerekent.

Zaakvoerder Jörg is een man van weinig woorden en veel daden. Houdt zich graag schuil op de achtergrond waar hij instaat voor het drukwerk en de afwerking. Zet graag de technische puntjes op de i. Er is geen probleem dat hij niet gefikst krijgt. Jouw idee van de pers te zien rollen: dat maakt van hem een gelukkige mens.

Jörgs professionele en persoonlijke steun en toeverlaat is medezaakvoerder
Annick. Treedt graag naar de voorgrond en verwelkomt jou tijdens een persoonlijke afspraak. Luistert dan met plezier naar jouw ideeën en helpt die te vertalen naar het drukwerk van jouw dromen. Heeft altijd pretoogjes, ook tijdens de administratie. Als klanten terugkeren voor een volgende opdracht, dan beschouwt ze haar missie als geslaagd.

Stéphanie is Jörgs rechterhand, of zeg maar gerust: zijn duizendpoot. Staat in voor het creatieve en technische aspect van de prepress. Zorgt er voor dat jouw drukwerk precies zo van de persen rolt als jij
het in gedachten had. Laat geen mail of telefoon onbeantwoord en heet je persoonlijk welkom als Annick even niet kan. Is als romantische ziel dol op oldskool vakmanschap. Kan geen boek openslaan zonder er even aan te ruiken. Hmmm!

Voor je digitale drukwerk is er Jana. Concentreert zich op het digitale printen. Maakt de ontwerpen, verzorgt de productie en ondersteunt Jörg bij de afwerking. Was met een vader in de grafische sector voorbestemd voor deze job. Heeft geen zittend gat en rust niet voor het beeld in haar hoofd naar wens uit de printer rolt. Drukwerk met dat tikkeltje extra uitdaging doen haar hart sneller slaan. Die ene pop-upkaart met feestslinger
bijvoorbeeld.

En dan is er Pax. Deze charmante viervoeter draagt weinig bij aan het drukwerk, maar alles aan de huiselijke sfeer op de werkvloer. Lijkt altijd honger te lijden: geen hond kan zo verleidelijk om eten bedelen. Beet als puppy in zijn enthousiasme ooit de internetkabel door. All is forgiven, Pax!

Onze drukkerij

Jezelf drukker noemen, dat is een verhaal van jarenlang stielkennis en praktijkervaring vergaren. Het werd ook het verhaal van Jörg Accoe en ‘zijn’ Plek & Pedaal.


Jörg (°1972) blijkt al van kleins af aan een creatieve geest. Fietswrakken demonteren en er een nieuwe fiets mee samenstellen of een gocart uit hout bij elkaar timmeren: creatieve ideeën omzetten in de praktijk blijken zijn ding. Johan Mathys, een gepassioneerd leraar-drukker, doet de vonk voor het drukkersvak ontspringen bij de jonge Jörg.


In de garage bij zijn ouders installeert hij een mini-drukkerij. Hij ontwerpt logo’s en kaartjes voor vrienden en familie en gaat vervolgens experimenteren met zeefdrukken. Nog meer dan voor het creatieve ontwerpen groeit zijn liefde voor het technische aspect van het drukkersambacht. In 1991 studeert hij af als drukker bij Don Bosco in Sint-Denijs.


Bij de bekende Gentse drukkerij Vanmelle leert hij de verdere kneepjes van het vak. In 1997 waagt hij de sprong naar het zelfstandig drukkerschap – eerst nog in bijberoep, in 2001 in hoofdberoep. Drukkerij Plek & Pedaal, die met haar drukwerk zelf naar buiten treedt als De Kaartjesfabriek, is een feit! Houdt de drukkerij zich eerst nog schuil in de Winkelstraat, dan krijgt ze in 2001 ook haar definitieve plek in het pand aan de Molenstraat.

De drukkerij breidt haar persen gaandeweg steeds verder uit. Jörgs eerste Heidelberg, de iconische automatische degelpers die vroeger zowat van de kleinste dorpsdrukkerij tot de grootste onderneming terug te vinden was, krijgt het gezelschap van een stel andere Heidelbergs, waaronder een foliedegel. De familie groeit nog verder aan met een vierkleuren-offsetpers, Ryobi 524 voor de vrienden, en een digitale pers, de Konica Minolta C 6100 om precies te zijn.

Maar ook het eenkoppige team achter Plek & Pedaal / De Kaartjesfabriek zoekt versterking vanwege de vele opdrachten. In 2008 zwaait Jörgs vrouw Annick haar bloemenzaak uit. Voortaan neemt ze de administratie en het klantenonthaal van de drukkerij voor haar rekening. De zorgvuldigheid en het enthousiasme waarmee ze boeketten samenstelde voor klanten zet ze nu in om mensen te begeleiden bij hun drukwerk.

Door de jaren heen rolt er steeds meer gelegenheidsdrukwerk van de persen. In 2021 en 2023 verwelkomen Jörg en Annick daarom achtereenvolgens Stéphanie en Jana in hun bedrijf. Beiden zijn grootgebracht in de stal van Arteveldehogeschool waar ze een opleiding Grafisch en digitale media volgden. Met zijn vieren vullen ze elkaar perfect aan en tillen ze elkaar op naar een hoger niveau.

Plek & Pedaal / De Kaartjesfabriek is nu aanbeland bij waar Jörg zijn onderneming wilde hebben: een drukkerij die een persoonlijke aanpak combineert met creatieve speelsheid en technische precisie. Elke dag opnieuw gaan hij en zijn team ervoor om dé referentie voor jouw drukwerk te blijven.

Maak een afspraak

Bij De Kaartjesfabriek houden we van een persoonlijke aanpak met een service op maat. Daarom raden we graag een vrijblijvende afspraak aan, waar we ook kunnen tonen wat er allemaal mogelijk is voor jullie drukwerk.

Afspraak maken